Lakókocsi+ Ford Galaxy= Lakóautó

Több mint tíz éve, a legnagyobb lányunk óvódai pünkösdi ünnepsége után a férjem azt mondta: mutatok neked valamit! Amit mutatott nem volt más, mint egy óriási lakókocsi. Másnap megvettük. Így kezdődött a „mindenütt otthon” kalandsorozat. Bejártuk vele egész Magyarországot. Egyszer még a horvát tengerpartra is elhúztuk a guruló házunkat. Kis gyerekekekkel, kempingben szuper volt.

A gyerekek mostanra már elég nagyok ahhoz, hogy távolabbra is elmerészkedjünk. Így jött a döntés. Váltani kell. Pár nap alatt elkelt a lakókocsi és az autó is. Mivel egyik se volt fiatal, túl sok pénzt nem kaptunk értük. Ki kellett egészíteni ahhoz, hogy egy még megbízható állapotú lakóautót tudjunk venni. Volt egy pár utazásunk az országban, hogy megnézzük a kínálatot. Végül saját városunkban találtuk meg az elképzeléseinknek és a pénztárcának is megfelelő autót.

Első utunk a Zselici Csillagparkba vezetett. Gyönyörű tiszta égbolt volt amikor megérkeztünk, de mire az előadás elkezdődött az ég beborult. A csillagvizsgálóban egy unalmas filmet vetítettek helyette. A tágas lakókocsi után szűkösnek tűnt a lakóautó, de élveztük.

Próbautjainkon próbálgattuk, hogy ki melyik ágyon tud jól aludni, kinek hol lesz a helye, melyik szekrénybe ki pakol, mit kell beszerezni, bepakolni. Hogyan lesz praktikus. A végleges alvás úgy alakult, hogy a két kisebb lányunk alszik az alkovban (vezető fülke felett), nagy lányunk az emeletes ágy felső szintjén, én pedig alul. Férjem az asztal átalakításával kialakított ágyon.

Hosszúhétvégés útjainkon jártunk a Keszthelyi kastély üvegházában és a Jeli arborétum rododedronjait is megcsodáltuk. Már több éve el akartam menni megnézni, de valahogy sose sikerült a virágzás idejére szabaddá tenni magunkat. Most végre összejött. Nagyon különleges élmény! Mindenkinek ajánlom. Teljes virágzásban a különböző színű és fajtájú óriás bokrok. Sokan vásároltak is. Sajnos én nem tudom biztosítani a megfelelő párás klímát és savanyú földet. Cserépben lehet próbálkozni, de nem igazán érzi jól magát nálunk a melegben.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük