Melyiket? 2.rész

Színek


Az adottságok felmérése után a színek választása következik. A színek kiválasztását nagyon fontosank tartom, hisz a színek nagyban befolyásolják a kert hangulatát. A kevés, de jól összeválogatott szín nyugalmat sugároz. A véletlenszerű színkavalkád nagyon vibráló tud lenni.

Könnyen gondozható kertet szeretnék, elsősorban az öntözésre és a permetezésre gondolok. Úgy tapasztaltam, hogy a sárga virágú növények között nagyon sok problémamentest találhatok minden évszakban. A választásom, ezért esett a sárgára és árnyalataira. A sárga kiegészítő színe a kék. A kéket amúgy is nagyon kedvelem. Sajnos ezekből már sokkal kisebb a választék, de azért lehet találni. Jól mutathat júliustól a barátcserje kékje, a sárga menyecskeszemmel, kúpvirággal, büdöskével. A levendula a cserjés pimpóval, sárga cickafarkkal.

Persze nem maradhatnak el a semleges partner szerepét betöltő fehérek, ezüstös szürkék. Nagyon jól mutatnak, szinte világítanak nyári estéken a fehér estike és füzérajak. A pihenő rész mellé biztosan ültetek belőlük.

Az is egy megoldás, hogy vagy térben, vagy virágzási időben alakítok ki más-más színkompoziciót. A tavasz domináns színe lehetne a rózsaszín, ugyanis sok cserje hangsúlyos rózsaszínben pompázik tavasszal. Nyárra ezek elvirágoznak és jöhetnek a meleg sárgák a hideg kékekkel.

Most már lassan kezd körvonalazódni, hogy melyik növényeket szeretném beszerezni, szaporítani.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük