Újrakezdés

Aki kertészkedik, annak nem is kell részleteznem, hogy milyen jótékony hatással van a kert az emberre. Nemcsak a testmozgásra gondolok. A stresszes rohanó világban a nyugalom szigete, melyben gyakoroljuk a türelmet,megtanulunk gondoskodni és tudunk örülni az apró változásoknak. Fejlődik a kreativitás, célokat tűzünk ki, melyeket megvalósítva sikerélményben van részünk.

De… Sajnos vannak kudarcok is. A jégeső, a forró szárazság vagy éppen a hirtelen jött szélvihar. Bizony erősíti a kudarctűrésünket is. Az elmúlt hetekben ezt kellett átélnem. Nem a természeti csapások miatt. Tetőt cseréltünk. Ez annyit jelent, hogy minden ami fent volt, az a kertben landolt. Ezeket pedig nagy cipős fiatalemberek szedték össze. A végeredmény gyönyörű tető és letiport kert. Kislányom salátái és zöldhagymái teljesen eltűtek. Potyogtak a könnyeink.

Az első sokk után megpróbáltuk a rosszban is megkersni a jót. Úgy mint „Az élet játéka”-ban Polly Anna. (Kislányom kötelező olvasmánya suliban.) Mennyivel rosszabb lett volna, ha ta tavaszi pompát teszik tönkre. Most még reménykedünk, hogy alszanak a növénykéink és a gyökereik elég erősek, ahhoz, hogy kihajtsanak. Hétvégén nekiálltunk és megtisztogattuk a szögektől, szeméttől és a letört részektől az ágyásokat. Most jön a türelem rész. Várjuk az esőt és a napsütést, velük együtt a természet csodáját a megújulást.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük